Dnevni center na OŠ Dragotina Ketteja deluje kot ena od dejavnosti, ki se izvajajo v okviru projekta »Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, katerega cilj je vertikalna, celostna, dolgoročna podpora osebi s posebnimi potrebami, njegovi družini in strokovnim delavcem (ki jo varujejo, vzgajajo, poučujejo) od rojstva, v času šolanja in vse do vstopa na trg dela. Projekt izvajata konzorcijska partnerja OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj in OŠ Dragotina Ketteja, Novo mesto. Dejavnosti dnevnega centra so se letošnje leto izvajale na OŠ Dragotina Ketteja in na Srednji kmetijski šoli Sevno. Na Sevnem smo nudili pomoč našim bivšim učencem. In to bomo izvajali tudi v bodoče.

V našem dnevnem centru smo za zaključek šolskega leta pripravili Palačinkijado. Letos je bila že drugič. V uvodu je vodja dnevnega centra predstavila delovanje dnevnega centra. Na naše druženje je bil povabljen tudi Robert Erjavec, katerega smo se vsi zelo razveselili. Na televiziji POP TV napoveduje vreme. Velik človek, ki ima posluh za otroke naše šole in so zaradi njegove srčnosti in topline velikokrat povezujemo z njim. Ob njegovi razlagi smo pogledali in natančno razdelali vremensko napoved. Predstavil nam je tudi delo v studiu. Družili pa smo se še z enim Robertom in sicer Robertom Kokolom, profesionalnim fotografom, iz Foto Asje. Z njim smo v dnevnem centru izvedli veliko fotografskih delavnic. Poučil nas je o zgodovini fotografije, rokovali smo s starimi fotoaparati. Na terenu je nastala reportažna fotografija. V šoli smo fotografirali šolske prostore. Modeli smo bili mi. Učili smo se fotografirati iz različnih perspektiv. Višek dogajanj fotografskih delavnic dnevnega centra,  je bil obisk Foto Asje, kjer je Robi tudi zaposlen. V studiu smo se fotografirali individualno in skupinsko. Nastale so čudovite fotografije. S fotoaparatom v roki smo izvedli tudi pohod po mestu in vanj ujeli prelepe utrinke. Vse fotografije, ki so nastale v času naših druženj, smo strnili v fotografsko razstavo, ki smo jo včeraj tudi otvorili. V zahvalo smo obema gostoma poklonili izdelke naših učencev ter umetniško delo učiteljice Gabriele Maček. V jedilnici šole smo otvorili razstavo Gašperja in Ajde, ki sta v svoj objektiv ujela zanimive motive Novega mesta in narave. Nastale so prekrasne fotografije.

A po vsem uradnem delu je iz gospodinjske učilnice že dišalo. Po palačinkah, ki smo jih na debelo mazali z marmelado,  sladoledom in čokoladnim namazom. Spekla jih je naša Irena, ki je tudi lično uredila prostor našega druženja. Hvala, Irena.

V klepetu smo se sladili ob palačinkah in sladoledu. Zatem sta nam učiteljici Jasna in Helena pokazali prostore Centra. Vsi smo uživali v ogledu.

Čas je hitro tekel in polni toplih in pozitivnih vtisov smo se poslovili. V glavi pa se snuje že osnutek za 3. Palačinkijado.

Na tem mestu iskrena zahvala Robertu Kokolu iz Foto Asje in Robertu Erjavcu, za nam poklonjen čas, strokovno predajanje vajinega znanja ter vajino pozitivno energijo, srčnost in toplino.

Hvala tudi gospe ravnateljici za podporo in spodbude pri delu. Lepa hvala tudi Jasni, Heleni, Blanki, Ireni, Kseniji, Gabi, Vinku in vsem, ki ste pomagali, da smo se včeraj imeli teko lepo. Dober tim smo.

                                                     Vodja dnevnega centra: Nataša Jakše, prof.def.

Preberite še:

http://www.dolenjskanews.com/vf-s-fotografijo-in-palacinkami-slasten-dan-na-os-dragotin-kette/

Dostopnost