V drugi polovici šolskega leta 2017/2018 smo, od februarja do junija, na OŠ Milke Šobar – Nataše, v sklopu projekta Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam, izvedli dejavnost Aktivnosti s psi.

Izvajalka Teja Martinović je skupaj z učiteljico Nino Aupič izvedla 6 srečanj. Na vsakem srečanju je s svojima psoma obiskala po dva šolska oddelka. V dejavnost so bili vključeni učenci obeh izobraževalnih programov naše šole.

Dolgo pričakovani obisk kužka je na učence deloval motivirajoče, saj so se resnično potrudili pri šolskem delu in vedenju, ker so druženje z njim tako željno pričakovali. Kljub začetnemu strahu pred psi nekaterih učencev, je bil končni učinek na vse sproščujoč. V srečanja so bile vpletene tudi učne vsebine s področja slovenščine, matematike, naravoslovja in športne vzgoje, s čimer smo učencem popestrili pouk. Da je branje lažje steklo, sta bili izvedeni tudi dve bralni učni uri, ko so učenci v družbi psa izmenjaje glasno brali.

V prvih mesecih šolskega leta 2018/2019 načrtujemo še 4 tovrstna srečanja.

Dostopnost