V okviru projekta »Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, smo pripravili katalog izobraževanj za različne osnovne šole.

Tako smo se z učiteljicami iz OŠ Dolenjske Toplice dogovorili za predavanje z naslovom Uvajanje strukture pri delu z učenci MAS. Predavanje sva izvedli s sodelavko Gabrielo Maček, na OŠ Dolenjske Toplice. Zaradi velikega zanimanja smo se naknadno dogovorili tudi za delavnice. In sicer v treh delih. Prvo delavnico sva izvedli včeraj, v sredo, 16.1.2019, na OŠ Dragotina Ketteja.

Glede na izražene potrebe sva v uvodu obnovili nekatera teoretična znanja. Zatem pa smo se praktično, ob konkretnem materialu, ukvarjali z vizualnimi oporami, ki so za otroke z MAS zelo pomembne. Govorili in prikazali sva pojem in pomen ter uporabo okrepiteljev. Izvedli smo tudi vaje fizičnega vodenja in kako se pravilno izreka zahteve. Seznanili smo se tudi z vpogledom v učenje sistemov, žetoniranjem, uporabo slikovnih urnikov ter delovnih sistemov. Praktično delo sva podkrepili tudi z ogledom kratkih filmčkov, ki prikazujejo uporabo zgoraj naštetega v realnih situacijah.

Čas je hitro tekel. Prijetno utrujene smo se poslovile in se dogovorile za delo v naši naslednji delavnici. Toplo vzdušje in naša medsebojna interakcija ter motiv po izmenjavi znanj in izkušenj,  je prispevala k strokovno in toplo izpeljani delavnici.


 

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

Dostopnost