V sredo, 30.1.2019, smo v okviru »Centra za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, s sodelavko Gabrielo Maček, izvedli še zadnje delavnice, ki so se vezale na predhodno izvedeno predavanje, z naslovom Delo z učenci z motnjo avtističnega spektra. Delavnico sva izvedli na OŠ Dragotina Ketteja.

Tokratna delavnica je nosila naslov Reševanje konkretnih težav pri delu z učenci z MAS. Predstavili sva tudi socialne zgodbe. Učiteljice so izpostavile konkretne primere težav, ki izhajajo iz prakse, pri njih. Skupaj smo poiskali najboljše rešitve. Učiteljice so bile zelo prizadevne in ustvarjalne. Pri reševanju zagat v konkretnih primerih, so združile in uporabile posredovane informacije iz predavanja in preteklih delavnic.

Učiteljicam so bile posredovane tudi informacije, kje kako poiskati primerno literaturo, prejele so tudi primere konkretnih pripomočkov.

Ob evalvaciji našega dela smo bili vsi zelo zadovoljni. Tako poslušalci, ki so s primeri, ki so nastali na delavnicah, dokazali, da so bila predavanja in delavnice zelo plodne. Za predavatelja pa je največje zadovoljstvo, da so poslušalci zadovoljni, vedoželjni, ustvarjalni.

Čas je hitro tekel in polni novih vtisov in informacij smo zaključili delavnice in se dogovorili še za hospitacije na naši šoli. Se že veselimo našega snidenja. Bilo je res lepo.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

 

Dostopnost