V okviru projekta »Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, sva s sodelavko Gabrielo Maček, včeraj, v sredo, 27.2.2019, izvedli delavnico z naslovom Uvajanje strukture pri delu z učenci z učenci MAS. Delavnice, v treh delih, so nadgradnja predavanja Uvajanje strukture pri delu z učenci MAS. Izvedli sva jo na OŠ Dragotina Ketteja.

Izvedli sva praktični prikaz uporabe delovnih sistemov. V diskusiji smo teoretično obnovili spoznanja iz prejšnje delavnice ter jo nadgradili s praktičnim prikazom. Pogovor je stekel tudi o beleženju za dognanja, kaj je okrepitelj, skupaj smo pregledale tabelo beleženj (kaj, kako, koliko časa,…). Beseda je tekla tudi o neprimernem vedenju, sprožilcih le-tega, orodjih za odpravo neželenih oblik vedenja, nagrajevanju. Veliko vprašanj so obiskovalke zastavile iz prakse.

Zatem smo si ogledale šolo. Posebej ponosno smo goste popeljale po prostorih, ki so značilni posebej za našo šolo. Sobo za obravnave, gibalnico, Kettejevo dvorano, na novo opremljeno telovadnico, multisenzorno sobo, v kateri smo uživali, kar je razvidno tudi iz fotografij. Vsem je bila šola izjemno všeč.

Čas je prehitro tekel. Polne vtisov smo zasnovale načrte za naslednjo delavnico in se poslovile.

V

 

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

 

Dostopnost