Včeraj, v  sredo, 25.09.2019, smo se s strokovnimi delavkami iz vrtca Ciciban dogovorili za predavanje z naslovom Delo z učenci z motnjo avtističnega spektra. Predavanje sva izvedli s sodelavko Gabrielo Maček, pri nas na OŠ Dragotina Ketteja.

Glede na izražene potrebe sva predstavili kaj sploh so motnje avtističnega spektra. Predstavili sva klasični avtizem in Aspergerjev sindrom. Pojasnili in pokazali sva,  kako beležiti opazovanja in kako uporabiti delovne sisteme. Slušateljice sva seznanili z različnimi metodami dela. Odgovorili sva tudi na zastavljena vprašanja, ki se porajajo pri njihovem praktičnem delu. Predstavili sva tudi vse dejavnosti Centra, ki jih izvajamo.

Izrazile so tudi željo, da si ogledajo našo šolo, ki je posebna prostorsko in je drugače opremljena od drugih šol. Posebej smo ponosni na multisenzorno sobo, nad katere so bile navdušene tudi naše obiskovalke.  Kmalu bomo s ponosom pokazali tudi novo previjalnico in kopalnico.

Toplo vzdušje in naša medsebojna interakcija ter motiv po izmenjavi znanj in izkušenj,  je prispevala k strokovno in toplo izpeljanemu predavanju.

 

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

 

 

Dostopnost