Play Attention je naprava za urjenje pozornosti in koncentracije namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim z motnjo pozornosti in koncentracije. Je pripomoček, s pomočjo katerega oseba izboljšuje ohranjanje svoje pozornosti, zmanjšuje vpliv motenj, izboljša pomnjenje, omogoča hitrejše opravljanje nalog ter izboljšuje spretnosti organiziranja. Računalniški program vsebuje več različnih iger, ki jih oseba igra s pomočjo svoje koncentracije. Ta se meri s senzorji v napravi, ki si jo oseba nastavi na roko. Koncentracijo lahko ves čas igre spremljamo tudi na računalniškem ekranu.

Možnost uporabe naprave Play Attention nudi OŠ Dragotina Ketteja tudi v okviru strokovnega centra brezplačno za vse otroke in mladostnike, ki imajo težave z zbranostjo in vztrajnostjo, ki se ponavadi največkrat opazi prav v šolski situaciji. Naprava se uporablja individualno največ 30 minut ob prisotnosti strokovne delavke, ki učenca opazuje ter ga po potrebi vodi in usmerja. Učenčev cilj je, da doseže vsaj 75 % koncentracije ter tako napreduje na naslednjo stopnjo igre. Posledično se po določenem času redne uporabe izboljša učenčeva koncentracija in pozornost tudi pri aktivnostih doma in v šoli.

Za individualno srečanje (strokovne urice) se lahko dogovorite na telefonski številki 07 373 08 52 ali po elektronski pošti nm.cspp@gmail.com. Vsa srečanja so brezplačna.

     

 

Dostopnost