V prvi polovici šolskega leta 2018/2019 smo na OŠ Milke Šobar – Nataše v sklopu projekta Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam nadaljevali z dejavnostjo Aktivnosti s psi.

Izvajalka Teja Martinović je skupaj z učiteljico Nino Aupič izvedla 4 srečanja. Na vsakem srečanju je s svojima psoma obiskala po dva šolska oddelka. V dejavnost so bili vključeni učenci obeh izobraževalnih programov naše šole.

Po uspešnih šestih izvedbah v prvi polovici leta 2018 so bila pričakovanja učencev še toliko večja. Nestrpno so čakali, kdaj bodo na vrsti za urico s kužkom. Ker so jih že poznali, so se lahko sami odločili, kateri kuža jih naj obišče. Začuda se jih je veliko odločilo za rottweilerko Kuddo. Kljub njeni velikosti in teži so učenci čutili, da je to pravi kuža za crkljanje. Mirno je prenašala štetje svojih krempljev in poslušanje dihanja in bitja srca. Razigrani mešanec Miko pa je učence pošteno razmigal in z veseljem pokazal vse svoje trike: skakanje, tek skozi tunel, vlečenje vrvi in petje.

Na zadnjem decembrskem srečanju smo se od Teje in kužkov poslovili z darili in željo, da nas čimprej spet obišče in nam polepša šolski vsakdan.

 

Dostopnost