V okviru projekta »Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, smo pripravili katalog izobraževanj za različne osnovne šole.

Tako smo se z učiteljicami iz OŠ Dolenjske Toplice dogovorili za predavanje. Naslovom predavanja se je glasil Delo z učenci z motnjo avtističnega  spektra. V predavanju so bili predstavljeni različni tipi avtizma, o ustvarjanju različnih protokolov, delovnih sistemov, pripomočkih. Učiteljice in učitelji so zastavili tudi konkretna vprašanja iz prakse, ki jih težijo oz. so jih želeli raziskati.

Podrobneje sva predstavili tudi Center. Izpostavili sva dejavnosti, ki jih izvajamo v Centru: dnevni center, praktične skupinske delavnice, strokovne urice, skupino za starše ter izobraževanje, svetovanje in podporo strokovnim delavcem in staršem. Razdelili sva tudi zgibanke in promocijski material.

Predavanje sva izvedli s sodelavko Gabrielo Maček, ki je koordinatorica dejavnosti v Novem mestu. Predavanje sva izvedli, včeraj, v torek, 20. 11. 2018, na OŠ Dolenjske Toplice.

Polne ustvarjalne energije in novih idej,  smo se poslovile in se dogovorile za morebitno naše sodelovanje v obliki delavnic, na naši šoli. Toplo vzdušje in naša medsebojna interakcija je prispevala k strokovnemu in toplo izpeljanemu predavanju.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

Dostopnost