14. 03. 2019 je v Žalcu potekala mednarodna konferenca z naslovom Drugačnost – naš izziv in dolžnost. Udeležile smo se je tudi predstavnice Centra za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in  njihovim družinam (CSPP).

Konferenca je želela opozoriti na to, da se v pedagoškem poklicu pogosto srečujemo z odstopanji v vedenju, znanju, gibanju, čutenju,… kar predstavlja drugačnost, ki je za mnoge ovira, za najboljše pa izziv. V želji, da bi predstavili izzive, s katerimi se srečujemo v praksi in pri izvajanju dejavnosti Centra, sta Nataša Jakše in Jasna Banovec predstavili primera dobre prakse.

Nataša Jakše je govorila o dijakih z učnimi težavami, ki se vključujejo v dnevni center v sklopu CSPP in prilagoditvah, ki jih potrebujejo in jih je potrebno upoštevati. Jasna Banovec pa je predstavila pogled na učence z učnimi težavami, s katerimi se srečuje v sklopu individualnega svetovanja v okviru Strokovnih uric CSPP ter poudarjala pomen podpore v okviru timskega sodelovanja.

Članka si lahko preberete tukaj:

Nataša Jakše_Dijaki z učnimi težavami – prilagoditve pri delu

Jasna_Banovec_Pogled na učence z učnimi težavami – podpora, svetovanje, timsko delo

 

Dostopnost