V sklopu dejavnosti Centra za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada smo v četrtek, 23. maja izvedli festivala Igraj se z mano in S-Factor 2019. V Kulturnem centru Semič se je tekom dopoldneva zbralo več kot 700 udeležencev iz vseh koncev Slovenije in tujine.

Med 9.00 in 11.00 so se učenci s posebnimi potrebami, učenci rednih osnovnih šol in vrtcev, upokojenci in prostovoljci vseh generacij družili v dvajsetih ustvarjalnih in športnih delavnicah na festivalu Igraj se z mano. Delavnice so izvedli: Sožitje Bela krajina, KUD Božo Račič, Krajinski park Kolpa, Center za krepitev zdravja, Zdravstveni dom Črnomelj, Vrtec Metlika, Osnovna šola Metlika, Varstveno delovni center Črnomelj, enoti Črnomelj in Vinica, Društvo upokojencev Črnomelj, Osnovna šola Loka, Podružnična šola Adlešiči, Osnovna šola Stari trg ob Kolpi, Prostovoljno gasilsko društvo Črnomelj, Klub Belokranjskih študentov, KUD Notarima in Kulturni center Semič.

Ob 11.00 smo, na svečani zaključni prireditvi, razglasili najboljše videe festivala S-Factor in podelili posebne nagrade. Zmagovalec je postala Tretja OŠ Slovenj Gradec z videom SONCE ZA VSE – SUN FOR ALL. Podelili smo tudi posebne nagrade za najbolj inkluziven, najbolj sončen in najbolj poučen video.

Iskrena hvala in čestitke vsem sodelujočim udeležencem, obiskovalcem, spremljevalcem in prostovoljcem, ki ste znova dokazali, da imate tisti S-Factor!

 

Dostopnost